Blogberichten laten schrijven door een copywriter 768 x 600

Blogs laten schrijven

Bloggen. Je leest overal dat je het zou moeten doen. Maar bloggen werkt alleen als je consequent bent en het volhoudt. En laten we eerlijk zijn: wie heeft daar tijd voor? De oplossing? Je blogs laten schrijven door een copywriter. 

Waarom bloggen als bedrijf?

1. Je klant denkt aan jou wanneer het telt

Met een blog zorg je ervoor dat klanten je naam nog weten wanneer ze klaar zijn om te kopen. Blogberichten zijn ideaal om de band met je klant voortdurend warm te houden met tips, advies en expertise. 

2. Je bewijst je vakkennis

Met een blog zeg je niet dat je de beste bent, je bewijst het. Uit de kennis die je deelt blijkt dat je weet waarover je praat. Van wie zou jij verf kopen: van een anonieme winkel, of van de verfwinkel die je leert hoe je een trap schildert in 5 stappen?

3. Een blog blijft oneindig renderen

Wanneer je stopt met adverteren, stopt de instroom van klanten. Hetzelfde geldt voor sociale media: na enkele uren ziet niemand je bericht nog. Een blogbericht is anders: die tekst blijft voor altijd vindbaar in de zoekmachines. Blogs laten schrijven is dus een investering die blijft renderen.

Claro Communications Freelance Copywriter
Claro Communications

Waarom blogs laten schrijven door een copywriter?

Een blog beginnen is makkelijk, maar volhouden? Dat is de ultieme uitdaging. Dé obstakels die een succesvolle blogstrategie in de weg staan zijn: inspiratie, tijd en planning. En dat is exact waar een copywriter jou het werk uit handen neemt. Alles regelt zichzelf, zodat jij je kunt focussen op het runnen van je zaak. 

Dit is hoe het werkt

 Ontdek hoe makkelijk het kan zijn om blogs te laten schrijven voor je bedrijf.

1. Een gratis gesprek

Ik beantwoord al je vragen en bezorg je een offerte.

2. Eindelijk inspiratie

We brainstormen samen over onderwerpen voor je blog.

3. Een blog die je volhoudt

Ik bezorg je elke maand een blogartikel ter goedkeuring.

Claro Communications Freelance Copywriter

Enkele leuke extra's:

 
  • Na onze brainstorm heb je voor een heel jaar onderwerpen.
  • Ik giet alles in een overzichtelijke planning.
  • Ik voorzie de tekst van SEO-metadata.
  • Als je wil, zoek ik rechtenvrije afbeeldingen.
  • Ik kan samenwerken met je webbouwer.
  • Ineens opladen op je website? Kan ook!
  • Eventuele correcties zijn inbegrepen

Veelgestelde vragen over het schrijven van blogberichten

Moet ik zelf een eerste aanzet schrijven?

Dat hoeft niet. Je mag me voorbeelden en eerste kladversies bezorgen, maar het liefst schrijf ik gewoon vanaf een lege pagina.

Wat als ik akkoord ga met de offerte?

Dan begin ik te schrijven en bezorg ik je de teksten op de afgesproken datum. De factuur volgt na oplevering. Er is dus geen voorschot nodig.

Hoe verloopt de eerste kennismaking?

Ik begin altijd met een interview: telefonisch, via videogesprek of op kantoor. Ik maak uitgebreid tijd om je te leren kennen. Daarna maak ik een offerte. Dat kennismakingsgesprek is gratis

En als ik het resultaat niet goed vind?

Omdat ik veel vragen stel aan het begin van de samenwerking, gebeurt dat bijna nooit. Toch ontevreden? Dan schaaf ik de tekst bij tot jij wél tevreden bent. Gratis. 

Hoe zorg je dat mijn blog klinkt zoals ik?

Net zoals een ghostwriter in de huid kruipt van een persoon die een boek wil schrijven, praat ik met jou tot ik exact weet wat jij te vertellen hebt aan jouw doelpubliek. Ik let daarbij op je persoonlijkheid en taalgebruik

Hoeveel blogberichten moet ik bestellen?

Ik heb klanten die meteen voor een heel jaar blogberichten bestellen en anderen die me bericht per bericht inschakelen wanneer het past. Beide manieren zijn prima voor mij. Ik schik me naar wat past voor jou. 

Word dé autoriteit in je vakgebied

Wie regelmatig en consequent blogt, wordt vanzelf een referentie in de sector. Zorg dat klanten spontaan aan jou denken.